FALSOS MITES DELS TOMÀQUETS SI SÓN VERMELLS, son madurs? és una fruita? Els tomàquets contenen un pigment, el licopè, responsable del seu color vermell, que apareix a mesura que el tomàquet madura. Aquesta substància és també la responsable que els pebrots, la síndria, la papaia o els albercocs siguin de color vermell o taronja. Quan diem que el tomàquet és àcid és perquè les nostres papil·les gustatives detecten l’àcid, com també ho fan amb el dolç, el salat, l’amarg, però el líquid que tenim a l’estómac és més àcid que un tomàquet, per tant, no hi ha cap problema a menjar-lo en casos d’acidesa gàstrica. Si ens basem en la seva classificació botànica, el tomàquet és una fruita. Tot i això, si ens basem en aspectes culinaris i sobretot nutricionals, la seva composició rica en aigua, fibra, vitamines, minerals fa que no estigui en el grup de les fruites perquè no té un nivell de sucres tan alt com tenen les fruites. D’altra banda, el gust també és diferent. El tomàquet en conserva és una opció bona i saludable i manté les seves propietats. A més, és una manera que permet tenir tomàquets durant l’any i es pot elaborar de manera fàcil i senzilla.