2h (més refredament) 12 A B D E C NUTRI-SCORE D @virginiamartin_photo € 0,57 €/ració A la teva manera MATEIXOS preus des del 2021 Dona un toc personal a la pavlova triant entre fruites refrescants i els toppings que més t’agradin, que trobaràs al mateix preu del 2021. • Mandarina • Raïm blanc • Pinya natural • Festucs torrats • Ametlles crues • Préssecen almívar receptes de NaDAL Pavlova Una ració conté: de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult KCAL 14% 279 3% 0,19g sal 52% 46,93g sucres 15% 3,04g greixos saturats 10% 7,0g greix Pavlova: • 6 clares d’ou • 500 g de sucre de llustre • ½ cta. de crémor tàrtar o 1 cta. de vinagre • 2 ctes. de maicena • 1 pessic de sal • 1 cta. d’extracte de vainilla (opcional) Acompanyament: • 150 ml de nata, 35% mg • 1 cda. de sucre avainillat • 120 g de gerds frescos • 2 grapats de festucs picats • 2 rodanxes de pinya natural Coulis de gerds: • 150 g de gerds • 2 cullerades de sucre • El suc de mitja llimona Separem les clares dels rovells. Reservem les clares a temperatura ambient perquè es puguin muntar més fàcilment. Tamisem el sucre de llustre, en separem un parell de cullerades i les barregem amb la maicena. Ho reservem. Posem les clares amb la sal i el crémor tàrtar (o el vinagre) en un bol. Les comencem a muntar a velocitat mitjana-baixa. Quan comencin a escumar i estiguin opaques, sense parar el motor, hi afegim el sucre de llustre, a poc a poc, en forma de pluja. Tan bon punt la merenga comenci a fer pics suaus, augmentem la velocitat a mitjana-alta i seguim fins que estigui brillant, densa i amb pics ferms. Amb el motor en marxa, hi incorporem el sucre barrejat amb la maicena i l’extracte de vainilla. Ho batem un parell de minuts més, amb el punt just per integrar-ho tot. Preescalfem el forn a 120 °C, amb escalfor a dalt i a baix. Amb l’ajut d’un motlle rodó, en un paper de forn dibuixem un cercle d’uns 22 cm que ens servirà de guia. Fem la volta al paper. Fem 12 muntanyetes de merenga al voltant del cercle, donant-los forma ovalada. Enfornem la merenga 30 minuts a 120 °C, abaixem la temperatura i la cuinem una altra hora i mitja a 100 °C. Apaguem el forn i la deixem refredar a l’interior fins l’endemà. Per al coulis, macerem els gerds amb el sucre i el suc de llimona en un cassó. Tot seguit, el posem al foc uns 15 minuts. Abaixem a foc lent i ho deixem 15 minuts més. Colem el coulis amb un colador de malla fina i el posem al frigorífic. La pavlova es decora just abans de servir-la. Si no ho fem així, la merenga s’humiteja. Muntem la nata amb el sucre. Tallem la pinya, amb un tallapastes, fent forma d’estrelles. Piquem els festucs. Repartim el coulis i cobrim una part amb la nata muntada. Ho decorem amb gerds, festucs, estrelles de pinya… Pavlova de Nadal 2h (més refredament) 12