40 ’ 4 € 1,75 €/ració receptes Tàrtar de llagostins, alvocat i mango amb amaniment de mostassa 9% 190 13% 0,76g 10% 9,40g 8% 1,56g 17% 11,8g A B D E C NUTRI-SCORE A Una ració conté: de la Ingesta de Referència (IR) per a un adult KCAL sal sucres greixos saturats greix Maridaje Albariño DOP Rías Baixas Martín Códax. Único, con identidad y definido por el lugar de origen. Cada copa de este vino guarda la esencia del Atlántico, de su historia y sus costumbres. MISMOS PRECIOS DESDE 2021 •Rape entero •Langostino blanco EROSKI Natur • 16 llagostins sencers • ½ mango madur • 1 alvocat gran o 2 petits • 2 escalunyes picades a la brunesa • 1 cullerada de salsa de soja baixa en sal • 1 culleradeta de salsa Perrins • 2 cullerades de vinagre de poma o d’arròs • 2 cullerades de mostassa antiga • 2 cullerades d’oli d’oliva verge extra Preparem l’amaniment, barrejant bé les escalunyes picades, la salsa de soja, la salsa Perrins, el vinagre i la mostassa. Pelem, escapcem i traiem els intestins de tots els llagostins tret de sis, que reservarem per decorar. Piquem la carn dels llagostins a daus petits i la barregem bé amb l’amaniment. Ho reservem. Pelem i piquem l’alvocat i el mango a daus petits. Barregem els llagostins marinats, l’alvocat i el mango. Farcim una anella d’emplatar amb la barreja de llagostins marinats, alvocat i mango. Saltem els llagostins reservats en una paella amb una mica d’oli d’oliva verge extra. Retirem l’anella, banyem cada tàrtar amb una culleradeta extra d’adob i col·locar el llagostí saltat coronant cada cada tàrtar. Comentari dietètic El tàrtar consisteix en una preparació de carn o de peix en cru acompanyada, o no, d’altres complements. Així, aquesta preparació pot resultar molt gustosa, fresca, saludable i d’allò més vistosa. QUÈ T’APORTA? Aquest tàrtar aporta les proteïnes d’alta qualitat dels llagostins, els greixos cardiosaludables (àcid oleic) de l’alvocat i de l’oli d’oliva verge, i una mica de fibra gràcies a la fruita i les escalunyes. Entre les vitamines i minerals, destaca l’aportació de l’alvocat i dels llagostins, que són els ingredients principals: vitamina E i C, i vitamina D, B12, calci, ferro, magnesi, fòsfor, iode i seleni, respectivament. Sabies que...? Les vitamines E i D són liposolubles, per això les trobem entre les parts més grasses dels aliments. La vitamina B12 es troba de forma natural només en aliments d’origen animal. Si no en consumim, hem de rebre-la a través de suplements o d’aliments enriquits. Tàrtar de llagostins, alvocat i mango amb amaniment de mostassa 40 ’ 4