Per molt que ens intentem ajustar a les quantitats que necessitem, per Nadal sempre acabem cuinant de més. Et proposem algunes receptes per aprofitar les sobres i no llençar res. Massa bo per malbaratar-ho trucs què pots fer amb el pa? Una setmana de receptes per a aquestes sobres delicioses. receptes Revisa la nevera i el rebost abans de pensar el menú que prepararàs i d’anar a fer la compra. A l’hora de cuinar, tingues en compte el nombre de comensals i les racions. Etiqueta les teves carmanyoles amb la data en què hi has guardat l’aliment. Pots congelar carn, peix o salses i treure’ls a poc a poc per assaborir-los en una amanida o amb unes verdures. què pots fer amb el pa? Potser és l’aliment que més sobres genera, però també el més versàtil. Esmorza torrades amb oli d’oliva, fes crostons per acompanyar un puré de verdures, ratlla pa per fer arrebossats o croquetes, o cuina unes delicioses ‘torrijas’. Desembre 2023 26 29 27 30 28 31 Amanida lleugera amb trossets de marisc. Pebrots farcits amb les restes de carn o a d’au i una beixamel cremosa. Croquetes elaborades amb els ingredients sobrers del caldo de Nadal, el peix, les aus o la carn. Si les congeles, et poden resoldre un àpat en qualsevol moment. Sopa per després de Nadal. Fes un brou nutritiu amb les restes de peix, carn o au. Crema de verdures amb les hortalisses, guarnicions i amanides sobreres sense amanir. Crea els teus propis dolços de Nadal com una corona nadalenca, un arbre de Nadal de profiteroles o pasta de full, uns Joulutortut (pastissos de Nadal finlandesos) o un ponx nadalenc amb garlanda de gel. Set receptes per transformar els dolços de Nadal