Aquesta beguda làctia promet nombrosos beneficis relacionats amb la salut cardiovascular i destaca ingredients com les ametlles, l’oli d’oliva, el raïm i el te verd. Aquestes propietats, però, també les aporten altres productes més econòmics. Puleva PROESSENTIA Colesterol i cor sa? Destacats, però gairebé inexistents EN EQUILIBRI sota la lupa. Escrutem l’etiqueta d’una beguda làctia amb nombrosos reclams saludables. Colesterol i cor sa? El primer benefici que destaca té a veure amb el colesterol: “La substitució de greix saturat per àcid oleic t’ajuda a regular el colesterol”. Aquesta declaració pot fer-se sempre que almenys un 70% dels àcids grassos siguin greixos insaturats i que aquests aportin més del 20% de les calories. En aquest cas, la font principal de greix és l’oli de gira-sol alt oleic. L’oli d’oliva que destaca en l’envàs només suposa el 0,05% del producte, una quantitat que no aporta cap benefici. També declara que “els àcids grassos omega 3 t’ajuden a mantenir un cor sa”, un esment que poden fer tots els aliments que siguin font d’omega 3. Aquesta beguda conté 55 mg per cada 100 ml procedents, en la majoria, de l’oli de peix blau. Aquesta quantitat es pot aconseguir a partir d’un quart de llauna de sardines en oli (27 g) o de dos musclos (17 g). Destacats, però gairebé inexistents En l’envàs es destaquen nombrosos ingredients, però en tots els casos la quantitat d’aquests és mínima. El que es ressalta de manera més evident és l’ametlla: s’hi afegeix en forma de pols i suposa només el 0,05% de la beguda. En el mateix percentatge hi ha l’oli d’oliva. Altres ingredients destacats la quantitat dels quals crida més l’atenció perquè és minúscula són els extractes de te verd i de raïm, que suposen, respectivament, el 0,005% i el 0,001% del producte. Aquesta quantitat no pot aportar cap benefici a la salut.