Berenjena errea bulgurrarekin eta jogurtarekin 50’ 4 A B D E C NUTRI-SCORE A • 600 g berenjena • 100 g bulgur • 110 ml ur irakin • 40 ml oliba olio birjina estra (OOBE) • 50 g oliba erditik moztuta, hezurrik gabeak • 25 g fruitu lehor • 45 g tipulin fresko, zehe-xehe moztuta • Limoi zukuaren koilarakadatxo eta erdi eta haien birrina • 125 ml jogurt natural, azukrerik gabea • Martorria eta menda freskoa Espezia gozagarria • 2 baratxuri atal birrinduta • 2 koilarakadatxo kumino • 2 koilarakadatxo martorri • Koilarakadatxo erdi piperrauts min • 2 koilarakada limoi azal, ozpinetakoa • 40 ml oliba olio birjina estra • Gatz koilarakadatxo laurden bat Jarri labea berotzen 200 ºC-an, beroa goitik eta behetik ematen diola. Nahasi ongailua egiteko espezia guztiak eta gorde geroko. Ebaki berenjenak erditik. Zabaldu ongailua gainetik eta sartu labean 40 minutuz. Egosi bulgurra. Gehitu oliba olioa, limoia, martorria, menda, fruitu lehorrak, tipulina eta olibak. Eragin ongi. Zerbitzatu jogurt koilarakada batzuk menda freskoarekin eta martorriarekin. Berenjena errea bulgurrarekin eta jogurtarekin 50’ 4