Aquesta llet fermentada és publicitada i coneguda perquè “ajuda les defenses” i perquè presumeix de contenir vitamina C. Tanmateix, aquestes propietats no són degudes a la presència dels famosos Lactobacillus casei. A més a més, aquest lacti aporta una gran quantitat de sucre afegit. ACTIMEL vitamina c Quanta taronja té? EN EQUILIBRI SOTA LA LUPA. Escrutem l’etiqueta d’un lactique destaca diverses propietats saludables. Quanta taronja té? La taronja apareix destacada en l’etiqueta amb imatges i paraules. Sembla que és l’ingredient principal, però no és així. En realitat, es troba en forma de suc en una quantitat molt petita (1,7%), per tant aporta una quantitat ínfima de vitamina C (al voltant del 3% del total). Llavors, quin n’és l’ingredient principal? La llet desnatada rehidratada, és a dir, la llet en pols reconstituïda, que és per davant de la llet semidesnatada pasteuritzada. El sucre suposa el tercer ingredient en pes, però, a més a més, hi ha dues fonts més de sucre: els sucs (que com que hi són en petites proporcions n’aporten una quantitat mínima) i la glucosa. Això suposa que en cada ampolla de 100 ml hi ha uns 7 g de sucres lliures. Una sola ampolla conté la quarta part de la quantitat màxima diària de sucres lliures que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS). ¿Qué es el atún claro? ¿Y al natural? La mención “atún claro” se refiere a dos posibles especies de atún: Thunnus albacares o Thunnus obesus. “Al natural”, por su parte, alude a la composición del líquido de cobertura e implica que el pescado solo está acompañado por su jugo natural (el exudado por el pescado durante la cocción), agua o una solución salina (como es el caso) y hierbas, especias o aromas naturales.